
Ve čtvrtek, dne 14. 2. 2019, se uskutečnil v rámci projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“ na SOŠ a SOU Vlašim, Zámek 1 celodenní workshop na téma „Ryby a mořské plody“. Workshopu, pod vedením zkušeného šéfkuchaře a člena AKC ČR Radka Pálky, se zúčastnilo celkem 14 žáků ze dvou partnerských škol, zapojených do tohoto projektu. Kromě domácí školy netradiční výuku v moderně vybavených odborných učebnách absolvovali také žáci SOŠ a SOU Písek.
Během několika hodin žáci pracovali s čerstvými rybami a mořskými plody. Viděli a vyzkoušeli si přípravu pokrmů např. z lososa, makrely, chobotnice, slávek a naučili se způsoby nakládání a servírování ryb.
Průběh celého dne hodnotím velmi kladně, protože získání nových odborných znalostí a dovedností, bylo velice přínosné.
foto a text: Mgr. Martin Zvára