Ve čtvrtek 8. 10. 2015 se uskutečnil v prostorech SOŠ a SOU VLAŠIM a MUZEA PODBLANICKA již 9. ročník celorepublikové gastronomické soutěže pro žáky středních škol. Letošního ročníku se zúčastnilo 11 středních škol a učilišť z celé České republiky. Celkem ve čtyřech kategoriích soutěžilo 53 žáků.
Umístění žáků SOŠ a SOU Vlašim:
kategorie kuchař – teplá kuchyně: Michaela Houdová – stříbrné pásmo
kategorie kuchař – studená kuchyně: Kristýna Kuklíková – stříbrné pásmo
kategorie cukrář – cukrářský výrobek (dort): Dagmar Stejskalová, Nikola Kratochvílová – stříbrné pásmo
kategorie číšník – příprava slavnostní tabule: Karolína Matějková a Jan Beránek – 1. místo ve zlatém pásmu
Výborné umístění našich žáků ve všech soutěžních kategoriích znamenalo pro tým SOŠ a SOU Vlašim celkové ocenění ABSOLUTNÍ VÍTĚZ.
Bc. Martin Zvára
vedoucí učitel oborů gastro
Příspěvek našich žáků
V obhajobě slavnostních tabulí soutěžilo 6 družstev z různých škol. Naše společné téma bylo ,,živly“. Za naší školu v tomto oboru soutěžili Karolína Matějková a Jan Beránek, soutěžili s tabulí s názvem ,,Ledové království“. Odbornou porotu tvořili zaměstnanci Aquapalace Praha a pan Oldřich Smrž z vinárny U Blanických rytířů. Komise nejdříve hodnotila, jak jednotlivé dvojice prostírají své tabule a poté přišla na řadu obhajoba. Na stupni vítězů se na 3. místě umístili žáci ze SOŠ a SOU Horky nad Jizerou, na 2. místě žáci OA a SOŠ cestovního ruchu Choceň a na 1. místě SOŠ a SOU Vlašim, Zámek 1.Karolína Matějková, 1. NP
Kompletní výsledková listina ke stažení zde
Kompletní fotogalerie z celého dne
Bc. Martin Zvára
vedoucí učitel oborů gastro
foto: Bc. Ondřej Pojmon