5. prosince odstartovala série gastronomických kurzů, které má naše škola pro školní rok 2017/2018 pro žáky a širokou veřejnost v nabídce.
Jako první, jak už je zvykem, byl i v letošním roce kurz „Barista“. Tohoto kurzu se zúčastnilo 10 žáků školy a 2 zájemci z řad veřejnosti. Kurz vedl tradiční lektor pan Michal Křižka, který účastníky kurzu učil správnému skladování a zacházení s kávou jako s potravinou, přípravu espressa, šlehání mléčné pěny a její další využití při přípravě nápojů.
Účastníkům se celý kurz velmi líbil a odnesli si nespočet nových informací a dovedností, které je budou posouvat při jejich dalším vzdělávání.
text & foto: Mgr. Martin Zvára
Další kurzy, které pro Vás plánujeme:
- 03. 01. – 04. 01. 2018 – Vykrajování zeleniny a ovoce (carving)
- 05. 02. – 08. 02. 2018 – Barmanský kurz
- 11. 04. 2018 – Sommelier
- 21. 05. – 24. 05. 2018 – Kurz studené kuchyně