Sommelier je gastronomický odborník – specialista na víno a ostatní nápoje a na kombinace pokrmů a nápojů. Na kurzu budou účastníci seznámení se základy tohoto oboru. Účastníci se seznámí se základy vinařství (regiony, rozdělení vín, klasifikace vín, VOC, výroba, skladování). Dále se praktickými ukázkami naučí správný servis vína a poznají zahraniční vinařské regiony. Součástí kurzu je také degustace několika vzorků vína (ČR, Německo, Itálie, Francie, Nový svět).
Lektor: Tomáš Kratochvíl, sommelier, dovozce vín a destilátů, spolumajitel Fine Labels s.r.o. Absolvent Vinařské Akademie Valtice a dlouholetý dovozce vín a destilátů z Francie. V posledních letech se zaměřuje hlavně na francouzské koňaky a armaňaky a šumivá vína crémant a Champagne. Pořádání zážitkových degustací a eventů.
Více informací: www.finelabels.cz
Délka kurzu: 1 den (7 hodin) Počet účastníků – 15-18
Průběh kurzu – Kurz bude probíhat ve třech blocích s krátkými přestávkami. První dva bloky budou věnovány teoretické výuce a praktickým ukázkám a třetí blok bude věnován degustaci vín.
Účastníci obdrží: účastnický list
Základní informace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vlašim, Zámek 1